Történetek a Baráthegyisek életéből

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola önkéntes blog

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola önkéntes blog

Baráthegyi vakvezető kutyák a Nagy Állati Hétvégén

2014. augusztus 06. - Baráthegyis Önkéntesek

huhuazuhu_mirror1.jpg

2014. augusztus 2-án szombaton került megrendezésre a Nagy Állati Hétvége a miskolci Belvárosi Ligetben. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola önkénteseként nagy örömmel vettem részt az eseményen, hiszen ez volt számomra az első ilyen jellegű feladat...


a várható kánikulára való tekintettel egy egyszerűsített interaktív érzékenyítő programmal készültünk, aminek nagyon nagy sikere volt!
Meglepődtünk, amikor egyszer csak a napernyőnk alatt felbukkant Huhu az uhu (a fenti képen ő látható) akinek szintén nagyon tetszett, hogy nálunk rengeteg gyerek és felnőtt próbálja ki lefedett szemmel játékainkat, így nyerve bepillantást látássérült embertársaink életébe. 
Az érdeklődők többségéhez hasonlóan én is most láttam először Braille írógépet, amellyel önkéntes tapasztalati szakértő társam a legbátrabb érdeklődőknek (akik mindent kipróbáltak programunkból), a megújult "Tudni illik" kiadványunkra ráírta a nevüket. Sokan utána kíváncsian ellenőrizték, vajon tényleg az van-e oda írva...és tényleg.

Daimond a vakvezető "demo" kutya rendesen helyt állt, amíg bírta a hőséget, s segítségével nagyon sokan kipróbálhatták, milyen érzés közlekedés közben becsukott szemmel teljesen megbízni egy vakvezető kutyában. Sajnos a Magyarországon élő vak emberek alig 1%-át segíti vakvezető kutya, pedig minden élettelen segédeszköznél sokkal nagyobb segítséget jelentenek a mindennapokban gazdájuknak.
Örülök, hogy egy olyan csapat önkéntese lehetek, akik állami támogatás nélkül, magán adományok segítségével az országban évről évre egyre több vakvezető kutyát adnak át ingyen látássérült gazdáiknak.


Te is jelentkezhetsz önkéntesnek az alábbi linkre kattintva:
Csatlakozz hozzánk!


Ja és most történt meg először, hogy az egyik ismeretlen így szólított:

Baráthegyis!

és ez tényleg nagyon jól esett! 



A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr506576277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása